20.04. Grattis: Arla | Respons | Suomeksi | In English

Lördagarnas vigseltider i centrumkyrkorna för 2019 kan bokas vecka 19

Johannes församling

09.04.2018, 14:38 /  uppdaterad 16.04.2018, 14:14
Lördagarna är de populäraste dagarna att gifta sig. Om ni funderat på att gifta er år 2019 och vill vigas en lördag i en av Helsingfors centrumkyrkor ska ni skriva upp vecka 19 i kalendern. Då har ni möjlighet att önska just den tid och dag ni vill ha.

‍Det är fråga om de brådaste vigseltiderna under 2019, d.v.s. årets lördagar. Speciellt sommarlördagarna tenderar vara populära. Övriga vigseltider kan bokas när som helst under året från och med maj månad detta år. Det är frågan om följande kyrkor: Johanneskyrkan, Domkyrkan, Gamla kyrkan, Sveaborgskyrka och Mikael Agricolas kyrka.

Länken till bokningsblanketten kommer att offentliggöras måndagen den 7 maj kl. 9 och stängas söndagen den 13 maj. Vigseltiderna bestäms inte enligt vem som är snabbast, utan fördelas så att möjligast många får en tid de önskat. Önska därmed gärna så många tider som möjligt, så ökar era chanser att få en av de tider ni vill ha.

Det är Domkyrkoförsamlingen (Tuomiokirkko seurakunta) som ansvarar för bokningarna. Ni hittar länken till bokningsblanketten via deras sidor som ni hittar under länken nedan. Under länken nedan hittar ni även mer information om hur dessa bokningsönskemål behandlas. Tyvärr finns denna information endast på finska, men ni kan alltid ta kontakt med Johannes församlings pastorskansli om det är något ni undrar över som inte står här.

Länk till Domkyrkoförsamlingens sidor.