20.04. Grattis: Arla | Respons | Suomeksi | In English

Hela Helsingfors

Via Cruciksessa kuullaan musiikkia oopperasta gospeliin

26.03.2018, 13:30

- Tänä vuonna esityksen suurin muutos on se, että musiikkia kuullaan edellisvuosia enemmän. Mukana on useita tunnettuja laulajia, joten olemme voineet lisätä kaikkiin kohtauksiin laulumusiikkia. Kappalevalinnat saattavat yllättää, mukana on oopperaa, liediä, musikaalia, gospelia ja virsiä”, kertoo Via Cruciksen neljättä kertaa ohjaava Ville Saukkonen.

Via Cruciksen muissa rooleissa nähdään Hannu Niemelä (Juudas), Johanna Tuomi (Neitsyt Maria), Sauli Tiilikainen (Pilatus), Päivi Nisula (Herodes) sekä Jouni Bäckström (Pietari).

Via Crucis esitetään tänä vuonna lauantaina 31.3. alkaen klo 21 Kaisaniemen puistosta. Vaelluksen reitti kulkee Suomen pankin kautta Tuomiokirkolle, jossa se päättyy ristiinnaulitsemiseen.

Vaelluksen jälkeen yleisö voi osallistua klo 23 alkavaa pääsiäisyön messuun Helsingin tuomiokirkossa, jossa saarnaa piispa Teemu Laajasalo. Klo 23.30 alkaa puolestaan pääsiäisyönpalvelus Uspenskin katedraalissa.

Käsikirjoitus: Veli-Pekka Hänninen

****************************

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen. Viime vuonna esitystä seurasi tuhansia katsojia. Pääsiäisnäytelmän järjestää ekumeeninen yhdistys Via Crucis – Ristin Tien Tuki ry. yhdessä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Työryhmä koostuu teatterin ja musiikin ammattilaisista sekä teatteriharrastajista ja seurakuntalaisista.